Dragi cliente, pentru a evita aglomeratia anumitor ore, va reamintim ca trebuie facuta rezervare la orele aglomerate. Doar clientele cu abonamente LadyFIT isi pot rezerva locul in sala. Va reamintim ca o rezervare facuta si neanulata cu cel putin 2 ore inainte atrage marcarea sedintei ca efectuata, respectiv reducerea cu o zi a duratei abonamentelor cu acces nelimitat. Locurile ramase nerezervate se aloca la cere clientelor prezente la sala, in limita locurilor disponibile. Va multumim pentru intelegere.

Raluca

Cu Raluca te poţi întâlni la Ladyfit o singură dată pe săptămână, sâmbătă. Este ora în care ea dăruieşte celorlalţi din ceea ce a învăţat pe parcursul săptămânii care abia s-a încheiat, fie că şi-a luat cunoaşterea din dans contemporan, yoga sau cărţi. Pentru ea, sportul este o formă de a împărtăşi cu cei din jurul ei ceea ce o face să se simtă bine şi crede că asta i-ar ajut şi pe alţii să aibă o stare, şi fizică, şi sufletească, mai bună.

Raluca a făcut sport toată viaţă ei şi a cunoscut toate formele de mişcare, când foarte greu, când uşor. Aşa i-a dictat corpul şi ea crede că trebuie să ne ascultăm întotdeauna corpul. Ceea ce el cere, asta trebuie să îi dăm şi, în plus, când îl ascultăm, înseamnă că suntem în legătură cu el. Mintea şi corpul ar trebui să fie un tot şi, chiar dacă auzim asta destul de des, e dificil câteodată să punem şi în aplicare. De aceea, Raluca şi-a propus să îi ajute pe oamenii pe care îi antrenează să refacă legătură între toate formele în care corpul şi mintea se manifestă.

“Ora aceea pe săptămână în care predau la Ladyfit e momentul în care eu ofer celorlalţi din ceea ce ştiu. Abia o aştept! De fiecare dată când aflu ceva de la cineva, când citesc ceva, când găsesc ceva nou, care mă inspiră, vreau să dau mai departe”, explică Raluca. Ea spune că este într-o căutare permanentă a sinelui, că, pe pielea ei, încearcă să afle ce formule de viaţă i se potrivesc, ce anume îi prieşte din ceea ce face, din ceea ce gândeşte, din ceea ce este. “Fiecare om are un ritm al sau, e foarte simplu! Ce am vrut eu mereu a fost să fiu în armonie cu mine. În momentul în care îmi găsesc ritmul, în momentul în care alţii îşi găsesc propriul ritm, totul e bine.”

Raluca face yoga şi dans contemporan pentru că mişcarea îi aduce linişte. Şi-ar dori să danseze pe scenă, dar spune că încă nu a găsit acel echilibru şi curaj care să o facă să se simtă în elementul ei dacă ar fi în faţă altor oameni. Este un vis pe care ştie că îl va împlini într-o zi, deşi nu cunoaşte încă drumul prin care va realiza asta. “Muzică mă inspiră, de aceea, şi la orele de la Ladyfit încerc să o schimb cel puţin o dată la 2 săptămâni. Muzică e terapie, nu spun eu asta, nu am inventat eu filosofia. Muzică e în legătură directă cu drumul fiecărui om care, atunci când îşi găseşte ritmul, ştie, dintr-o dată, care e calea să, pe care trebuie să meargă. Vedem mereu în jurul nostru că unii se mişcă rapid, ceilalţi încet, iar alţii alternează cele două viteze”, spune Raluca.

La ore îi place cel mai mult când reuşeşte să le facă pe femei să zâmbească. “Încerc să empatizez cu ele, să fiu atentă la reacţiile lor. Cel mai des văd însă frică. Din cauza faptului că în timpul zilei suntem închişi, blocaţi în noi, când vine un context în care ne putem exprimă liber prin mişcare, e greu să facem asta. Eu, în ora mea, am 15 minute, la început, în care le rog pe fete să danseze cum doresc, să fie libere. Printr-o simplă mişcare de mâna chiar, pot să îmi dau seama ce se întâmplă cu acel om, care este starea lui. E teamă de necunoscut, noi suntem necunoscuţi nouă, eu aşa privesc lucrurile şi, cumva, asta încerc să schimb la orele mele. Să le transmit oamenilor că atunci când se sperie şi simt nevoia să se închidă, fix atunci trebuie să devină mai deschişi.”

La 37 de ani, credinţă Ralucăi este că orice ni s-ar arată nouă, oamenilor, că avem de făcut, e important să facem treaba respectivă cât putem de bine: “Dacă în momentul asta al vieţii mele ar trebui să spăl podele, aş încerca să fac treaba asta cât de bine pot, să spăl podelele cât mai frumos.”

raluca