Dragi cliente, pentru a evita aglomeratia anumitor ore, va reamintim ca trebuie facuta rezervare la orele aglomerate. Doar clientele cu abonamente LadyFIT isi pot rezerva locul in sala. Va reamintim ca o rezervare facuta si neanulata cu cel putin 2 ore inainte atrage marcarea sedintei ca efectuata, respectiv reducerea cu o zi a duratei abonamentelor cu acces nelimitat. Locurile ramase nerezervate se aloca la cere clientelor prezente la sala, in limita locurilor disponibile. Va multumim pentru intelegere.

Oana Nita: ”E important sa predau corect antrenamentele”

on

Citim cu totii povesti despre oameni care-si schimba destinul din pura intamplare. Dar rareori ne gandim ca ei sunt aproape de noi. Oana Nita este unul dintre acesti oameni pentru ca, pana la 34 de ani, meseria ei nu a avut nicio legatura cu sportul. Insa, cand a ajuns in SUA, impreuna cu sotul ei, si-a dat seama ca ar putea sa transforme pasiunea pentru sport in job, sa fie ea cea care preda anternamente la care, pana atunci, doar participa. Aceasta este povestea ei.

”Lucram in administratia publica si eram clienta a salii LadyFit”, isi incepe Oana Nita povestea, azi unul dintre instructorii salii, care preda antrenamente ca Insanity, P90X sau Tabata, pentru care a obtinut ceritifcari in SUA. ”In urma cu 5 ani am plecat in SUA cu sotul meu si-am incercat sa ne facem o viata acolo. Pentru ca aveam un business impreuna si timp liber, m-am decis sa incep sa merg la sala. Dar acolo totul era corporatist: programele erau aceleasi, le schimbau rar, nu aveai sentimentul de familie, asa cum se intampla la LadyFit. Te duceai, faceai sport si cam atat”, descrie Oana atmosfera cu care se intalnise.

Isi dorise dintotdeauna sa inteleaga cum ar putea sa-si sculpteze fesele asa cum isi imagina ea ca i-ar sta bine. Acela a fost punctul in care si-a spus: ”Ce-ar fi sa aflu raspunsul pe pielea mea?” Zis si facut! S-a inscris la cea mai buna scoala din zona si-a inceput cursurile. A absolvit scoala de antrenori personali, apoi pe cea de antrenori de grup.

Pe urma si-a luat cam toate atestatele pe care si le-a putut lua. Ba chiar a chemat, pe banii ei, instructori din Canada, ca tara era mai aproape de Conneticut, unde era ea, ca s-o antreneze, s-o invete ce stiu ei si, apoi, sa-i dea atestatul dorit. ”Asa am facut, de exmplu, cu Kangoo Jumps. Pe cat de populara era ora asta in Romania, pe atat de neinteresanta era pentru americani. Numai la New York se auzise de ea”, rade Oana.

Pasul catre o sala de sport a ei a fost apoi un pas firesc. Ea s-a numit chiar LadyFit USA. ”I-am scris atunci lui Cori Gramescu sa ii cer permisiunea sa folosesc numele, dar nu mi-a raspuns. Adresa de mail pe care o folosisem era gresita. Facusem o lista cu mai multe nume potrivite pentru sala si asta a fost cel mai popular in randul prietenilor mei, asa ca asta a ramas. Am inchiriat o hala mare, am amenajat-o cu doua sali, vestiar, dusuri, receptie. Tot ce am facut acolo a fost inspirat de sala LadyFit din Romania, unde ma antrenasem atata timp si unde acum predau”, povesteste Oana.

Sala ei din SUA a functionat timp de 2 ani pentru ca apoi Oana a revenit in tara. Fiindca sotul ei nu s-a putut obisnui acolo, au decis sa se intoarca acasa. ”Am vandut sala, dar ea n-a mai rezistat mult dupa plecarea mea”, spune, cu parere de rau, Oana.  ”Scoala de antrenori din SUA m-a ajutat enorm si la nivel practic, si la nivel teoretic. Sunt dintre acele femei care aveau senzatia ca daca ridica greutati vor face muschii cat casa. Am inteles acolo ca lucrurile nu stau deloc asa”, explica ea.

”Iubesc P90X și Insanity. Sunt putini antrenori in Romania care sa le predea corect pentru ca certificarea se face numai in SUA. Rar s-a venit cu cursuri de certificare si-n Europa. Asa ca recomandarea mea ar fi sa fiti atente cu cine lucrati. E pacat sa va faceti impresii gresite despre aceste antrenamente minunate fiindca ati dat de oamenii nepotriviti. Eu va astept la orele mele sa vedeti cu adevarat cu ce se mananca antrenamentele acestea.”