Dragi cliente, pentru a evita aglomeratia anumitor ore, va reamintim ca trebuie facuta rezervare la orele aglomerate. Doar clientele cu abonamente LadyFIT isi pot rezerva locul in sala. Va reamintim ca o rezervare facuta si neanulata cu cel putin 2 ore inainte atrage marcarea sedintei ca efectuata, respectiv reducerea cu o zi a duratei abonamentelor cu acces nelimitat. Locurile ramase nerezervate se aloca la cere clientelor prezente la sala, in limita locurilor disponibile. Va multumim pentru intelegere.

Dalanda

Dalanda Mariama avea 8 ani când a mers pentru prima dată pe o pistă de alergare. ”Când i-am văzut pe ceilalți cum fac săriturile în lungime, am spus că vreau să încerc și eu”, își amintește ea. Așa a început povestea ei de dragoste cu sportul, partenerul ei de nădejde, care i-a fost sprijin și la bine, dar mai ales la rău.

A făcut maraton de performanță și spune că zilele în care alerga sub soare rămân unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilăria pe care a petrecut-o în Guineea Franceză, acolo unde Dalanda s-a născut și a crescut. Face mișcare de când se știe, ăsta este felul în care funcționează cel mai bine, în care corpul ei se simte puternic și mintea îi merge brici. ”Am obținut medalii naționale, dar a fost greu pentru că este un sport, ca orice sport, costisitor și dacă nu ai ajutor financiar, nu poți continua”, povestește Dalanda care, în aceste condiții, la 18 ani s-a lăsat de sportul de performanță. Dar a descoperit dansurile africane.

Pe acestea le-a practicat în secret pentru că tribul din care vine Dalanda este considerat nobil, iar dansurile nu sunt specifice culturii lui. Așa că ea a trebuit să găsească o soluție și să facă ce îi place. ”Clubul la care se țineau cursurile erau departe de casa mea. De aceea, alergam câte 12- 15 kilometri până acolo, dansam 3-4 ore, apoi alergam înapoi spre casă”, râde Dalanda când își amintește efortul pe care îl făcea pentru pasiunea ei.

Azi, ”antrenamentele cardio sunt antrenamentele mele preferate, dă-mi 8 ore de cardio pe zi și le fac fără probleme”, spune Dalanda, care, în medie, pe săptămână, predă 22 de ore de sport. ”Când ieși de la oră, ești pur și simplu altă persoană”, explică ea. Dalanda își aduce aminte când tatăl ei era bolnav. ”Cum să mai intru la ore?”, povestește ea, ”mintea mea era doar la tata, la faptul că este departe și eu nu pot să fac nimic în legătură cu asta. Însă intram și acolo, în sală, parcă eram învăluită dintr-o dată în lumină și uitam de tot ceea ce mă apăsa”.

Dalanada a început să predea la Ladyfit în anul 2007, la puțin timp după ce a venit în România. A cunoscut-o pe Cori Grămescu în sala de sport în care se antrena și așa a început totul. ”Am cliente care vin încă de atunci la mine și continuă să o facă pentru că simt că sunt mentorul lor. Cred că prezența mea le motivează. Eu, la ore, îmi pun sufletul pe tavă, dau ce e mai bun din mine și fetele văd asta”, spune Dalanda, pe care toată lumea o admiră pentru energie și forță. De unde le are? Dalanda râde: ”Mănânc bine, proteine și carbohidrați.”

Azi, la 33 de ani, ea spune că să fii un instructor bun înseamnă să fii mereu zâmbitoare, să intri degajat la ore și să îți pese ce faci în sală, cu clientul. ”Dacă ei n-ar fi, n-am fi nici noi, e atât de simplu”, spune Dalanda. ”Fetele vin aici pentru că se simt bine. Dacă ai necazuri la birou și pe urmă vii aici, la finalul unei ore simți că parcă cineva ți-a luat o greutate de pe umeri.”

La Ladyfit, Dalanda se simte ca acasă. Explicația este una clară! ”Eu, aici, în România, sunt singură. Nu am rude de sânge. Dar să ai rude nu înseamnă doar să fii aproape de oameni care au același sânge cu tine. Ci și oameni cu care colaborezi și cu care te respecți reciproc. Așa că fetele de la sală sunt familia mea.”

dalanda