Dragi cliente, pentru a evita aglomeratia anumitor ore, va reamintim ca trebuie facuta rezervare la orele aglomerate. Doar clientele cu abonamente LadyFIT isi pot rezerva locul in sala. Va reamintim ca o rezervare facuta si neanulata cu cel putin 2 ore inainte atrage marcarea sedintei ca efectuata, respectiv reducerea cu o zi a duratei abonamentelor cu acces nelimitat. Locurile ramase nerezervate se aloca la cere clientelor prezente la sala, in limita locurilor disponibile. Va multumim pentru intelegere.

Paula

“Stepul a fost dragoste la prima vedere”

Paula Naidin știe foarte bine ce înseamnă să faci sport! Și ea, și fratele ei au crescut într-o familie în care taberele au fost înlocuite, mereu, cu cantonamentele. Nu i-a fost ușor pentru că anii grei de muncă au obligat-o să renunțe la tot felul de plăceri și azi, când se uită în urmă, nu poate să spună cu exactitate dacă ar mai face sacrificiul ăsta, dacă el a meritat, cu adevărat, vreodată.

Avea 7 ani când a început să facă gimnastică. Însă statura înaltă nu i-a permis Paulei să rămână în acest sport, așa cum a făcut fratele ei, Andrei, și a continuat cu atletismul până în anul al II-lea de facultate. ”E foarte greu să faci performanță. Sportul e bun pentru creștere, pentru recreere și, pentru mine, poate că a fost ce am avut nevoie pentru că am fost dintotdeauna o fire mai retrasă și, în sport, ești mereu în echipe de tot felul, în cantonamente. Din punctul ăsta de vedere, a fost o experiență constructivă pentru mine pentru că eram nevoită să socializez”, spune Paula, care își aduce aminte de cantonamentele grele în care nu se ținea cont de zile libere, Sărbători ori zile de naștere. ”Alergam ore întregi. Când nu mai puteam să alerg și mi se făcea rău, mă duceam să vomit. Apoi o luam de la capăt”, povestește ea despre acele zile.

După ce a terminat Academia Națională de Educație Fizică și Sport din București, Paula a intrat în învățământ. A predat timp de 3 ani de zile și i-a plăcut experiența, dar spune că era imposibil să trăiești din cauza salariilor mici, aceeași poveste pe care o știm și azi când vine vorba despre sistemul de educație. Îi plăceau copiii și energia lor, dar, în același timp, s-a întâlnit și cu reacțiile ciudate ale unor părinți care nu își lăsau copiii la ora de educație fizică de teamă să nu transpire, apoi să răcească.

”Aceasta a fost perioada în care am început să predau la LadyFit. O vreme le-am făcut în paralel, pe amândouă, dar când numărul de ore de la sală a crescut, a trebuit să fac o alegere”, explică Paula, care spune că părinții ei și-ar fi dorit să rămână în învățământ pentru că vedeau slujba ca pe un loc sigur, fără surprize neplăcute. ”Însă eu am ales sala pentru că aleg mereu ceea ce vreau. Majoritatea mă vede drept o persoană liniștită, dar nu îmi place să mi se spună ce să fac”, spune Paula.

Tocmai această liniște aparentă este adesea confundată de cei care o cunosc pe Paula pentru prima dată cu atitudinea rece ori cu indiferența. Dar lucrurile nu stau deloc așa! ”Sunt o persoană serioasă, îmi place să îmi fac treaba și apoi să plec acasă, aceasta era abordarea mea la început”, își amintește Paula care spune că, în timp, a învățat să înțeleagă cum își poate adapta atitudinea la noul mediu, că sala de sport nu mai este cantonamentul din adolescență, că disciplina și rigoarea n-au nimic de-a face cu scopul pentru care femeile vin la LadyFit, să se simtă bină, să se destindă și să se relaxeze.

”Tot timpul am așteptări mai mari față de o persoană din cauza sportului. Sportul te face să te autodepășești, dar nu mai știi limitele, nu mai știi cum să iei o persoană, cum să o ridici, atunci când are nevoie de asta. Mi-a luat mult să înțeleg că nu poți să aștepți de la o persoană care vine la sală pentru recreere să ajungă unde am ajuns eu după ani de zile de sport”, spune Paula, al cărei antrenament preferat este stepul cu care a avut o dragoste la prima vedere. Ca instructor, Paula se consider tehnică și pune accentul pe corectitduinea mișcării. ”Eu vreau să lucrez mai mult cu fetele partea superioară a trunchiului, să le fac să vadă utilitatea folosirii greutăților și felul armonios în care li se pot dezvolta brațele, spatele, umerii dacă fac asta. Însă nu e ușor”, râde Paula, care predă la LadyFit de 5 ani de zile.

La 29 de ani, Paula spune despre femeile care vin la orele ei că, într-un fel, sunt ca ea, ”știu ce vor de la ele, știu ce pot să fac eu pentru ele și unde vor fi, cu mine, la finalul unui antrenament”. Ce ar spune Paula despre ea într-o frază? ”Sunt genul de femeie care atunci când plec să-mi cumpăr pantofi cu toc pentru vreo ocazie, sunt tot cu ochii după adidași”, râde ea.

paula