logo


Exerciții Pilates pentru spate: hernia de disc apare atunci când un disc intervertebral se deplasează sau se rupe, ceea ce duce la dureri severe și disconfort. Exercițiile Pilates sunt o modalitate eficientă de a gestiona și de a preveni hernia de disc. Acest tip de antrenament întărește mușchii spatelui și ai abdomenului, îmbunătățind astfel postura. În același timp, exercițiile Pilates de stretching au rolul de a crește flexibilitatea mușchilor și a ligamentelor prin reducerea disconfortului din zona spatelui.


Pilatesul are și rol în conștientizarea corpului, iar acest lucru te ajută să înțelegi mai bine modul în care funcționează corpul tău și cum îți poate afecta sănătatea o poziție greșită a spatelui. Prin urmare, Pilatesul are și o componentă medicală, pe lângă cea propriu-zisă de tonifiere a corpului.

În acest articol, vă prezentăm câteva exerciții Pilates benefice pentru cei cu hernie de disc. Însă, înainte de a începe antrenamentul, este bine să apelați la un antrenor personal. Acesta vă va ajuta să executați corect aceste exerciții și pentru a scăpa de durerile cauzate de hernia de disc într-un timp scurt. Iată 4 dintre ele:
Roll Down
Așezați-vă pe podea cu picioarele îndreptate înainte și sprijiniți coloana vertebrală. Încălziți-vă mușchii abdominali și coborâți-vă încet spatele, vertebră cu vertebră, menținând în același timp controlul mișcării. Acest exercițiu are rol în întinderea coloanei vertebrale și va reduce presiunea asupra discului herniat.
Cat-Cow Stretch
Poziționați-vă pe mâini și genunchi, cu spatele drept. Înălțați ușor spatele apoi coborâți-l pentru a crea un arc. Această mișcare ușoară vă ajută să vă relaxați spatele și să eliberați presiunea de pe discurile intervertebrale. Aceste exerciții de stretching se axează pe eliberarea tensiunii musculare, contribuind astfel la creșterea flexibilității și a mobilității.
Leg Pull Front
Așezați-vă în poziție de plank cu mâinile sub umeri și picioarele întinse. Împingeți-vă în sus din mușchii abdominali și coborâți pelvisul, întinzând un picior în sus. Acest exercițiu lucrează atât mușchii spatelui, cât și pe cei abdominali, îmbunătățind stabilitatea coloanei vertebrale.
Swan Dive
Culcați-vă pe burtă cu brațele întinse în față și picioarele apropiate. Ridicați-vă capul și umărul de la podea și întindeți spatele într-un arc controlat. „Swan Dive” este un exercițiu de întindere a spatelui cu rol în ameliorarea disconfortului cauzat de hernia de disc. La fel de importante sunt și exercițiile de respirație deoarece pun accent pe tehnicile de respirație corectă ajutând astfel la o mai bună oxigenare a corpului.

Unele exerciții de Pilates sunt realizate pe aparate speciale, cum este Reformer. Aparatul Reformer este un pat cu arcuri echipat cu frânghii și scripete. Originile aparatului datează din anii ”20, acesta fiind proiectat de însuși Joseph Pilates. Reformer este foarte folosit în sesiunile de recuperare medicală deoarece permite executarea mișcării în plan orizontal pentru a nu lăsa greutatea în picioare. Așadar, exercițiile Pilates pentru spate sunt o modalitate eficientă de a gestiona și de a preveni hernia de disc.

Totodată, cu un program adecvat de exerciții și o atenție deosebită în ceea ce privește tehnicile Pilates, veți întări mușchii spatelui și în același timp vă veți menține sănătatea generală a coloanei vertebrale. Totuși, nu uitați să consultați un specialist în sănătate înainte de a începe un program de Pilates sau orice alt tip de antrenament. Astfel vă veți asigura că este cel potrivit, mai ales dacă aveți o hernie de disc. Aceste exerciții Pilates pentru spate sunt benefice, însă trebuie adaptate în funcție de nevoile și starea fizică individuală. În același timp, este bine să lucrați cu un instructor Pilates pentru a executa corect aceste exerciții.

Beneficiile generale ale Pilatesului includ îmbunătățirea coordonării, creșterea forței centrale, reducerea stresului, îmbunătățirea flexibilității și a posturii și, nu în ultimul rând, reducerea riscului de accidentări.
Share on