logo

Mădălina a slăbit 38 de kilograme în 10 luni

Mădălina are 27 de ani, 1,73cm și 63 kg. Pare perfect, nu? Acum 10 luni, însă, povestea începea de la o imagine cu trei cifre pe afișajul cântarului. Mădălina este dovada vie că “se poate”: fără pastille, fără operații, artificii sau diete drastice. A fost supravegheată îndeaproape de echipa LadyFIT și este zilnic prezentă pe forumul sălii și printre cele mai fidele cliente la sală.

De când ai început să ai probleme cu greutatea?

Pot să spun că am fost chiar un copil slab, dar total anti-sport. De pe la 18-19 ani am început să mă îngraș, însă nu consideram că ar fi o problemă. M-am îngrășat în timp, nu brusc și clar datorită stilului de viață dezorganizat: mâncam orice – de la cartofi prăjiți, câte 2 ciocolate sau chiar o tavă de prăjituri la o masă și, pe lângă asta, mâncam la orice oră: fie că era 12 noaptea sau abia mâncasem cu o oră înainte, nu conta. Mâncam ce voiam, când voiam. De băut lichide, beam minimum 2L pe zi… Cola!

Ce te-a determinat să începi programul de slăbire?

Momentul în care m-am urcat pe cântar și am văzut 101kg pe afișaj. Atunci mi-am dat seama că am o problemă. Până atunci nu-mi dădeam seama cât de tare mă îngrășasem. Când îmi rămâneau hainele mici, îmi luam altele, viața își urma cursul normal. Pur și simplu nu conștientizam. Dar în ziua aceea am zis: STOP! Trebuie să slăbesc. A fost un șoc pentru mine… Inițial am vrut să scap doar de câteva kilograme, dar văzând rezultatele, nu m-am mai oprit ! În ziua în care m-am cântărit, trebuia să ma vad cu o prietenă la KFC. I-am zis “Îmi pare rău, din momentul acesta nu mai am ce să caut acolo.” Și așa a fost.

Cum ai aflat de LadyFIT și de ce ai ales sala noastră?

Auzisem întâmplător de Cori, de la o prietenă care tot insista să mergem la “sala lui Cori Grămescu”, pe vremea când încă nici nu știam cine e. Dar eu stau în Tei și era exclus măcar gândul să merg la Lady Fit. După ce m-am decis să încep o dietă, am stat vreo două săptămâni pe toate site-urile posibile și am luat la rând toate informațiile disponibile, încercând să-mi fac un plan. Așa am descoperit forumul Lady Fit. M-a cucerit din prima ideea de a ține un jurnal de dietă și, mai ales, să știu că cineva e acolo să-mi răspundă zilnic, să mă monitorizeze; să mă certe când greșesc, să mă felicite când merg bine și să mă încurajeze când simt că nu mai pot continua.

Câte kilograme ai slăbit și în cât timp?

Am pornit (pe data de 3 mai 2012) de la 101 kg, iar astăzi (7 martie 2013) am 63 kg.  Deci 38 de kilograme în 10 luni.

De câte ori pe săptămână vii la sală? Momentan vin de 2-3 ori pe săptămână, dimineața, înainte de serviciu. La începutul dietei nu îmi permiteam să vin la sală și țineam doar jurnalul pe forum și făceam sport acasă. Eram într-o perioadă în care nu aveam job, dar când am reînceput să câștig niște bani, preferam să îi investesc în abonamentul la sală. Veneam în fiecare zi, de luni până vineri. Alternăm programele cardio cu cele de tonifiere și mai stăteam câteodată și la două ore consecutiv.

Consideri că forumul LadyFIT a fost o unealtă importantă în procesul de slăbire?

Forumul Lady Fit a fost și este în continuare parte din rutina mea zilnică. Nu simt că e o povară să notez zilnic ce am mâncat, ci e un mod de a-mi monitoriza evoluția. Cori a fost singura persoană care a crezut în mine. Nici eu nu aveam atâta încredere că o să reușesc. Iubitul meu, părinții mei, prietenii, erau alături de mine, dar nu îmi ofereau sprijinul acela pe care numai un om care a trecut printr-un proces de slăbire asemănător îl poate oferi.

E scump să mănânci sănătos?

Chiar deloc. Să-ți dau un exemplu: acum, în loc să cumpăr un kilogram de cotlet de porc (din care mâncam și eu și iubitul meu), iau doar o jumătate de kilogram pentru el, iar pentru mine cumpăr o jumătate de piept de pui. Deci, cumpărăturile sunt cam aceleași, de unde mai pui și că nu mai cumpăr atâtea dulciuri ca înainte. În vremurile “bune”, aveam un sertar cu provizii de dulciuri: biscuiți, croissante, ciocolate, bomboane… Iubitul meu încă mai mănâncă, dar el nu are probleme cu greutatea și este o persoana foarte activă din fire. Merge zilnic pe jos până la serviciu și nu e o distanță de neglijat. Eu, recunosc, m-am educat să-mi placă sportul.

Care a fost cel mai dificil moment în procesul de slăbire?

La început, clar. Nu știam de unde să pornesc, în ce parte să o iau și îmi lipseau foarte mult dulciurile. Însă în primele două luni am slăbit 10-12 kg, lucru care m-a motivat enorm.

Spune-ne un exemplu de meniu pentru o zi normală din viața ta.

O să îți spun chiar ce am mâncat azi: la micul dejun am mancat 3 felii wassa cu feta + 6 măsline negre, apoi am fost la Marcela la Dixi Flex, la prima gustare am mâncat două rodii, la serviciu o salată, formată din: salată verde +1 roșie + 5 rondele castravete+ 5 măsline negre + 10 ciupercuțe la grătar + 3 rondele dovlecel la grătar + 40g telemea vacă slab sărată, la a doua gustare un pumn de fistic crud, iar seara doar un iaurt de băut. Momentan mai vreau să slăbesc câteva kilograme și încerc să mănânc mai puțin seara, pentru că am început să slăbesc mai greu. Cu lichidele nu am o problemă, doar beam 2L de Cola pe zi înainte (râde).  Eu nu beau cafea, iar înlocuitorul principal era Cola. Acum beau și 3-4L de apă pe zi, mai ales când e cald afară.

Ce ai învățat din această experiență?

Am învățat multe. Am învățat în primul rând să mănânc sănătos. Chiar dacă produsele din comerț nu sunt 100% naturale, modul în care le prepar este diferit și acest lucru se simte. Acum reușesc să mă organizez: am cinci mese pe zi, trei mese principale și două gustări, iar pentru sală îmi fac timp, orice ar fi. E deja un gest reflex, aș putea spune. Am descoperit sportul, care chiar face minuni.  Pe lângă faptul că a accelerat procesul de slăbire, la numărul impresionant de kilograme pe care le-am pierdut, nu mi s-a lăsat deloc pielea. Ca să nu mai vorbim de starea de bine pe care o ai la sfarșitul antrenamentului.

Ce plănuiești să faci pe viitor?

În viitorul apropiat vreau să mai slăbesc câteva kilograme și să mai scap de colăceii rămași. Vreau să mă țin în continuare de sport și să am un stil de viață sănătos. Iar, pe viitor, mi-aș dori să fac pătrățele pe abdomen. Și știu că n-o să fie ușor, dar o să reușesc. Povestea de succes a Mădălinei, poate fi și povestea ta! Cu ambiție și determinare, se poate!

Share on